Tijdens die warme zomerdagen is verse ijsthee gemaakt van echte losse thee heerlijk verfrissend. Het maken van verse ijsthee doet u in een handomdraai. De theesoort is uiteindelijk bepalend voor de eindsmaak. Voor ijsthee adviseren wij losse thee te gebruiken op basis van kruiden of fruit. Ook rooibosmelanges zorgen voor een heerlijke smaak. Gebruikt u een losse theesoort op basis van groene of zwarte thee? Dan is de kans groot dat de thee na afkoeling bitter smaakt. De tannine in het theeblad veroorzaakt een bittere smaak. 

 

Maakt u uw ijsthee van losse thee? Dan is het handig de thee te schenken in de Magic Teafilter. Deze theepot heeft een ingebouwd filter, waardoor alle losse ingrediënten achterblijven. Of de Iced tea control 1,8L kan 

hiermee maak je ijsthee voor een hele dag pof voor meerdere mensen tegelijk.

Zelf ijsthee maken - de stappen

Zelf ijsthee maken is heel eenvoudig, het kost alleen meer tijd. Verse ijsthee is eigenlijk normaal gezette thee dat is afgekoeld en daarna nog eens sterk gekoeld. Doorloop de volgende stappen om zelf verse ijsthee te maken:

  • Begin voor het maken van ijsthee met het zetten van thee zoals u gewend bent met heet water. Dit is nodig om alle smaak en geurstoffen vrij te laten komen.
  • Laat de thee afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Nu kunt u de thee verder koelen in de koelkast of door er ijsklontjes aan toe te voegen.
  • Over het algemeen kunt u de afgekoelde thee iets verdunnen omdat het lang heeft kunnen trekken.
  • Serveer de ijsthee met ijsklontjes en maak de thee extra mooi door er schijfjes citroen, sinaasappel of een takje verse munt aan toe te voegen.