Gratis verzending vanaf €50,00 ook mogelijk in combinatie met jouw koffiebestelling bij Mr. Coffee!

Hoe maak je matcha?

Pak een breed kommetje of matcha kom uit de kast (dit is makkelijk om de Matcha in te bereiden, een normale theekop is te smal)

Schep dan 1 klein theelepeltje Matchapoeder in de kom of 2 schepjes met de Matcha bamboe lepel

Voeg een klein scheutje water toe en roer de poeder met een Matcha kloppertje tot een egaal papje

Laat 80-100 ml kokend water afkoelen tot ongeveer 75-80 graden en giet dit in de kom

Gebruik dan het kloppertje om de Matcha te mengen tot er een mooi schuimlaagje op zit. Je doet dit door met het kloppertje stevige M of W bewegingen in de kom te maken.

Dan is je Matcha klaar om te drinken!

Uitverkocht

Ceremonial matcha 30 gram

€ 25,95
Uitverkocht
Uitverkocht

Ceremonial matcha 30 gram

€ 25,95

Matcha Ceremonial bio 30 gram 

In tegenstelling tot andere groene thee, die je laat trekken, is matcha gemalen poeder van jonge groene theebladeren. Drie weken voor de oogst selecteren Japanse boeren de hoogste kwaliteit groene theeplantjes. Ze plaatsen ze in de schaduw voor een langzamere groei. De beperkte toegang tot zonlicht geeft een boost aan het chlorofyl, wat zorgt voor een intense groene kleur.

Het is ook het proces dat meer L-theanine laat groeien, een uniek aminozuur dat de geest ontspant zonder dat je je slaperig voelt. Je matcha thee krijgt er een zachte en fruitige smaak door. De combinatie van cafeïne, L-theanine en antioxidanten zorgt voor een langdurige afgifte van energie, wat sommigen “zenergie” noemen.

 

Het maken van Matcha is anders dan een gewone losse thee maken en vergt iets meer, maar met de matcha accessoires een stuk gemakkelijker en leuker!